NYHETER 00 OM OSS 00 HANAR 00 TIKAR 00 VALPAR00 KULLAR00 OM RASEN 00 FOTOALBUM00 RESULTAT 00 VI MINNS 00 KONTAKT

 

VÅRA TIKAR

 
 

Bissvargens Havreflarn
Eyjafjallajökull "EYJA"

Född: 2017-12-20
Hälsa: Patella UA -19
Ögon: Hereditärt fri Pap-pra1, ögonlyst UA -22
Utställning: Excellent och CK i unghundsklass
Agility: Tävlar klass 1 xs (4 pinnar hoppklass)
Lydnad: Tävlar startklass
Rallylydnad: Tävlar nybörjarklass (2 kvalificerade resultat)
Övrigt: Genomfört BPH med skott
Stamtavla: Ny flik

Eyja är den första egna uppfödning som vi behåller! Hon är en riktig duracellkanin och vi tränar agility och lydnad och har under 2019 börjat tävla lite smått. Det är en tuff tjej med föremålsintresse, otroligt driv och hög mysfaktor. En vänligare hund får man leta efter, hon är otroligt snäll. Ligger gärna intill i soffan eller sängen. Har visat ett intresse för att bada och simma! Eyja är, precis som Hekla, döpt efter en isländsk vulkan. Hon är mamma till kull nr 5, 7 och 8.

   
   


RLD N Bissvargens Cheerio Miss Sophie
"KELL"

Född: 2018-12-31
Hälsa: Patella UA -21
Ögon: Hereditärt fri Pap-pra1, ögonlyst UA -22
Utställning: Excellent i öppenklass
Rallylydnad: Tävlar fortsättningsklass
Övrigt: Genomfört BPH med skott
Stamtavla: Ny flik
Lilla Kell, döpt efter den ryska vulkanen med samma namn samt sin mormors mor Kellie, har vi sparat från vår 4:e kull. Hennes pappa Jörgen är en hane vi velat använda sedan vi registrerade kennelnamn. Kell är en framåt tjej med mycket hopp i benen, hon gillar fysisk kontakt både med människor och andra hundar. Hon är otroligt följsam och lättlärd. Hon har en stark kropp och mycket ork. Vi har börjat tävla lite rallylydnad och förhoppningsvis ska vi även hinna med lite agility och freestyle framöver! Kells pappa har tävlat en del agility internationellt! Kell är mamma till kull nr 9.
   
 

 

 

Bissvargens Devon
"DEMON"

Född: 2021-01-06
Hälsa: Patella UA -23
Ögon: Hereditärt fri
Utställning: Utställd med VG (2023)
Övrigt: Genomfört BPH med skott
Stamtavla: Ny flik

Demon har vi behållit från Kakans sista kull. Hon är en väldigt framåt tjej med mycket spring och bus i sig. Hon är döpt efter en vulkan i ryssland och hon är en riktig liten demon också. Sin storlek och fladdermusöron till trots så är hon en riktig liten ängel. Glad, trygg och social tjej som gillar att mysa i knät men också busa med sina systrar här hemma. Vi har inte hunnit ut och tävlat än men Demon gillar att träna, vi har hunnit med en del agility.

   
 

 

Bissvargens Waka Jawaka
"Tsurumi"

Född:

2023-01-18

Hälsa:  
PRA1: Hereditärt fri
Stamtavla: Ny flik

Ummi är en valp vi sparat från Kells första kull. Väldigt lik sin mamma både på in- och utsidan. Mycket följsam tjej som kommer passa utmärkt till rallylydnad. Glad, gosig, gillar både godis och lekbelöning. Under 2024 ska hon patellakollas och förhoppningsvis göra bph!

   
 

 

bellie

AgHD I Ravenwaves Be Bop A Lula
"BELLIE"

Född: 2013-10-12
Hälsa: Patella UA -16, Ögon UA -17
PRA1: Hereditärt fri
Utställning: Excellent i öppenklass
Agility: Tävlar klass 1 (6 pinnar i hoppklass 1, 4 pinnar i agilityklass 1)
Rallylydnad: Tävlar nybörjarklass
Övrigt: Genomfört BPH med skott
Stamtavla: Ny flik

Vi deläger Bellie med hennes uppfödare Victoria, kennel Ravenwaves. Det är en bestämt dam som bossar runt med de andra hundarna hemma. Hon är också riktig knähund som älskar att gosa. Hon gillar att träna och tävlar en hel del agility. Bellie har både väldigt bra träningsfokus och fart under tassarna! Hon är mamma till kull 1 och 3 hos oss.

Bellie kommer inte att få fler kullar hos oss.

   
   


kakan

RLD N RLD F Ravenwaves Cup Cake
"KAKAN"

Född: 2013-12-14
Hälsa: Patella UA -16, Ögon UA -17
PRA1: Hereditärt fri
Utställning: Excellent i öppenklass
Nose work: Tävlar klass 1 (2 x diplom i TSM, 1 x diplom i TEM inomhus) och har godkänt doftprov på Eukalyptus och Lagerblad
Rallylydnad: Tävlar avancerad klass
Övrigt: Genomfört BPH med skott
Stamtavla: Ny flik

Kakan flyttade till oss när hon fyllt 2 år, även fast vi var bra sugna på henne redan som liten valp. Hon är en härlig och framåt tjej som hunnit med både lite utställning, rallylydnad och nose work. Vi har tagit några diplom i nose work, en sport som verkligen passar Kakan. Vi tränar och tävlar också i rallylydnad där vi lyckats ta oss till avancerad klass. Nosarbete är dock Kakans favorit och vi har provat lite viltspår också med förhoppning att kunna klara en anlagsklass framöver. Det här är en väldigt glad hund som gillar att jobba. Hon är mamma till vår 2:a, 4:e och 6:e kull.

Kakan kommer inte att få fler kullar.

   
   

 

 

Copyright Bissvargens kennel från 2015