NYHETER 00 OM OSS 00 HANAR 00 TIKAR 00 VALPAR00 KULLAR00 OM RASEN 00 FOTOALBUM00 RESULTAT 00 VI MINNS 00 KONTAKT

 

OM OSS

Vi som har Bissvargens kennel är Kerstin och Ylva Malm, mor och dotter.

Vi fick vår allra första papillon 2003, när Idefix (WhiteLighter's Ivanhoe) gjorde entré i familjen Malm. Han var Ylvas allra första egna hund, hon var 13 år och ville börja prova på att ha hund och att träna agility. Och mycket agility blev det, då det visade sig att Idefix var en träningsvillig och lättlärd hund. Efter drygt ett års runtskjutsande på tävlingar ville mamma också prova på denna roliga sport. Så kom även Buster (WhiteLighter's Lord of Fire) till oss, och blev Kerstins första agilityhund.

Dessa båda herrar, som nu inte finns med oss längre, lärde oss mycket om papilloner och om agility. Tillsammans med dem har vi gått kurser för duktiga agilityinstruktörer och lärt känna massor av trevliga hundmänniskor. Både Idefix och Buster tog oss till klass 3 i agility. Sedan har det rullat på med papilloner; så småningom kom Remus (Luvlee Black Pearl) och med honom fick Kerstin möjlighet att tävla i lag och att vara med på SM.

Genom åren har vi hittat fler hundsporter vi gillar, Ylva tränar både rallylydnad och nosework. Kerstin har hittat freestyle och heelwork to music och är redan 2015 utbildad instruktör. Vi brukar också åka på några utställningar varje år.

2014 var året när vi slog slag i saken med egen uppfödning, något vi funderat på till och från ett tag innan. Vi registrerade kennelnamnet Bissvargens, som är en liten hyllning till vår avlidna svärmor/farmor Britt som alltid kallade våra små hundar för bissvargar. Vi föder upp papillon i liten skala, i hemmamiljö. Vårt mål är att föda upp hundar som både är vackra, friska och arbetsvilliga! Alla våra avelsdjur följer SKKs avelsdirektiv för rasen och är DNA-testade för PRA-1 och även patella-undersökta. Våra tikar har alla genomfört BPH som är en mental beskrivning av hunden.

Välkomna att höra av er om ni är nyfikna på vår uppfödning!

 

Copyright Bissvargens kennel från 2015 | Kontakt: malm.ylva@gmail.com